Γεννήθηκα στην Περαία πριν από 61 χρόνια. Οι γονείς μου παιδιά προσφύγων, από την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης ο πατέρας μου και από τα Καράμπουρνα της Σμύρνης η μητέρα μου.
Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης (1986) και ακολούθως συνέχισα τις σπουδές μου στο Νομικό τμήμα της ίδιας Σχολής.
Μιλάω Γερμανικά (κάτοχος τίτλου Α2 του Göthe Institut Thessaloniki), Αγγλικά και Γαλλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Είμαι πατέρας δυο παιδιών της Ιωάννας – Δέσποινας, πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων του UEL (Αγγλία) και του Άγγελου – Ιωάννη, φοιτητή στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΙΤΕ Κρήτης.
Επαγγελματικά
Άρχισα να εργάζομαι ταυτόχρονα με την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο, αρχικά ως υπάλληλος στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου στον Όμιλο Επιχειρήσεων “Μ.Κ.ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ”, στον οποίο παρέμεινα μέχρι το 1979 και στη συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι το 1986.
• Το 1986 (σε ηλικία 29 ετών) προσλήφθηκα ως Διευθυντής στον ΟΑΣΘ, όπου και διετέλεσα Διευθυντής διαφόρων Υπηρεσιών του Οργανισμού (Γραμματείας Δ.Σ., Διοικητικής, της ενοποιημένης Διεύθυνσης Διοικήσεως, Τμήματος Ελέγχου στην Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων).
• Τον Οκτώβριο του 2001 ανακάλυψα το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 340.000.000 δραχμών, το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών.
• Το 2003 και μέσα στα πλαίσια των πιέσεων που ασκούνταν σε βάρος μου (περιγράφονται στην έκθεση των επιθεωρητών του ΣΕΥΜΕ) απολύεται η σύζυγος μου, που υπηρετούσε ως Νομικός Σύμβουλος στον ΟΑΣΘ και το 2004 ακολούθησε και η δική μου απόλυση.
• Το 2008 μετά την ακύρωση της απόλυσής μου από τον Άρειο Πάγο, επανήλθα στον ΟΑΣΘ.
• Το 2010 μου ανατέθηκε η ίδρυση του Τμήματος Ελέχγου στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων.
• Το 2017 ανέλαβα πολλαπλά καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εποπτεία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου καθώς και την Γενική Εποπτεία της Μηχανογράφησης για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του Ο.Α.Σ.Θ.
Έχω οργανώσει και παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων στις θεματικές ενότητες της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Δημοσίων Σχέσεων ως εκπαιδευόμενος, αλλά και ως εκπαιδευτής στο Κέντρο Επιμόρφωσης της ΔΕΘ, σε θέματα Κανονισμών Εργασίας, Εσωτερικού Ελέγχου και Διασφάλισης Εσόδων. Έχω διδάξει σε όλα σχεδόν τα σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού του ΟΑΣΘ, που οργανώθηκαν από το 1997 – 2012.
Κοινωνική και Συνδικαλιστική Δράση
Επηρεασμένος από τον Γαλλικό ουμανισμό, δραστηριοποιήθηκα από νωρίς σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία κλπ. Έχω διατελέσει πρόεδρος LEO Ελλάδας – Κύπρου (1982-1983) και για τη στοχευμένη δράση μου στην καταπολέμηση των ναρκωτικών δέχτηκα τις συγχαρητήριες επιστολές του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού καθώς και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου.
• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου
• Μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης
• Ιδρυτικός και επί 14 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού του ΟΑΣΘ (1987-2001).
• Το 2012 εκλέχτηκα πρόεδρος της Ένωσης Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που είναι το αρχαιότερο σωματείο αυτοκινητιστών της χώρας (έτος ίδρυσης 1927), θέση στην οποία με τιμούσαν οι συνάδελφοι μου με την ψήφο τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
• Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήμουν και εκλεγμένος Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης.
Επικοινωνία
Email: gvalasis@otenet.gr
Κιν.: 6972492142

Βιογραφικό: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΛΙΟΥ
Γεννημένος στη Περαία.
Τελείωσα το Λύκειο Ν. Μηχανιώνας και Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ν. Μηχανιώνας.
Παντρεμένος με την Αγάθη Μαντατζή, έχω δύο παιδιά, την Ελισάβετ και το Δημήτρη.
Μέλος του Συλλόγου Αχιλλέα Περαίας από το 1978 σαν αθλητής του, με μία ενδιάμεση προσφορά στην Αναγέννηση Επανομής την περίοδο 1985-1986. Λόγω σοβαρών τραυματισμών εγκατέλειψα νωρίς την αθλητική μου καριέρα., όχι όμως και τη κοινωνική μου προσφορά, αφού την περίοδο1992-1993 για πρώτη φορά, εκλέγομαι στο Δ.Σ του Αχιλλέα Περαίας.
Το 1999, με μία ομάδα αξιόλογων ανθρώπων, εκλεγόμαστε στο Δ.Σ του Αχιλλέα Περαίας και βγάζουμε το σύλλογο από το οικονομικό τέλμα που βρέθηκε από τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα αναπτύσσουμε όλες τις Ακαδημίες και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετε, ανδρών γυναικών και στο βόλλευ και στη Γυμναστική, ως ο μοναδικός σύλλογος της Περαίας εκείνη την εποχή.
Η ιδιότητά μου 1999-2001 Ταμίας. Το 2001-2003 εκλέγομαι Πρόεδρος του Δ.Σ του Αχιλλέα Περαίας, με ένα αριθμό 600 περίπου παιδιών σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Προτείνω στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου,τη Διάσπαση επιμέρους των τμημάτων σε νέους συλλόγους, ώστε με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων εθελοντών, υπεύθυνα στα Διοικητικά τους Συμβούλια ανά άθλημα, να μπορέσει να δημιουργηθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε καθένα από αυτά.
Το 2002 η πρότασή μου για ανεξαρτητοποίηση και συγχώνευση με άλλο Σύλλογο υψηλότερης κατηγορίας στο τμήμα του Μπάσκετ, δεν πέρασε για μία ψήφο.
Το 2003 η πρότασή μου για την ίδρυση νέου Συλλόγου Γυμναστικής καθώς το τμήμα της Γυμναστικής στον Αχιλλέα Περαίας συμμετείχε πλέον ενεργά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ενός Νέου Ολυμπιακού Αθλήματος, του Τραμπολίνο, με αυξημένες υποχρεώσεις.
Από τον «ΑΧΙΛΛΕΑ» στον «ΑΙΑΝΤΑ»
Η πρόταση περνάει από τη Γ.Σ και έτσι από 25 Ιδρυτικά Μέλη προκύπτει ένα προσωρινό Δ.Σ του οποίου Προεδρεύω, με σκοπό τη σύσταση του νέου φορέα.
Το 2004 γεννιέται λοιπόν ο “ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΊΚΟΥ” και για τέσσερις διετίες εκλέγομαι Πρόεδρος έως και το 2012, Αντιπρόεδρος έως το 2016 και έκτοτε Επίτιμος Πρόεδρος του Αίαντα Θερμαίκού με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
Παράλληλα από το 2004-2012 μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο-Ακροβατικής Γυμναστικής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και με ευθύνη επανίδρυσης της Ακροβατικής Γυμναστικής και των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, σύστασης της Εθνικής ομάδος και Αρχηγός αποστολής αυτής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης το 2008.
Εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Συλλόγων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε) από το 2006-2012 και τα τρία τελευταία έτη ως Ταμίας.
Από το 2002, ως «Αχιλλέας» ακόμη, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της Γυμναστικής, από ένα χώρο που έχτισε ο Αχιλλέας, που δεν μπορούσε όμως να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας. Για τέσσερα χρόνια τα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου αναγκαστικά φιλοξενούνται στη Μίκρα στο Σπίτι της Γυμναστικής, που ασφυκτιά από κόσμο. Σε συνεργασία τα Δ.Σ του Αίαντα και του Αχιλλέα με πρόεδρο το 2003-2005 τον Παναγιώτη Ασλανίδη, (συζύγου της Ταμίας μας Ανθής Γιαγά με μεγάλη προσφορά και στους δύο συλλόγους), και μέλος τότε του ΔΣ της ΕΠΣΜ με πρόεδρο το Διονύση Ψωμιάδη, τη προπονήτριά μας Τραμπολίνο εκείνη την εποχή Χρυσούλα Ψωμιάδου και την τότε Διοίκηση του Δήμου και πείθουμε στο ήδη υπό κατασκευή 2ου Γυμνασίου Περαίας από την τότε Νομαρχία, τη προσθήκη του κλειστού Γυμναστηρίου, ώστε να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του Γυμνασίου αλλά και του Συλλόγου.
Το 2005, υποβαλλαμε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, για παραχώρηση στο Σύλλογο του Γυμναστηρίου τις απογευματινές ώρες και τον εξοπλισμό αυτού με καινούρια όργανα Γυμναστικής, αξίας περίπου 200.000 ευρώ της ΑΕΣΓΒΕ, προερχόμενα από το Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα του Βόλου, για την ανάπτυξη των αθλημάτων της Γυμναστικής στην περιοχή μας και χρήση τα πρωινά από τα σχολεία, το όπιο εγκρίθηκε.
Το 2006 δημιουργήθηκε και το αγωνιστικό τμήμα ενόργανης Γυμναστικής Γυναικών και έκτοτε διαπρέπουμε ως Σύλλογος και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Τραμπολίνο, Ενόργανη Γυναικών) και Διεθνώς. Κάθε χρόνο, μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογος φέρνει κορυφαίες Διοργανώσεις συμβάλλοντας αποφασιστικά στην Ανάπτυξη του Δήμου Θερμαίκού.
Δυστυχώς σήμερα ο Σύλλογος ξαναζεί τους ίδιους εφιάλτες, κατ’ εμέ από την έλλειψη ευθύνης των Διοικούντων εδώ και 12 χρόνια το Δήμο.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΙΑΠΗ

Γεννημένη στη Βέροια, σπούδασε Εργοδηγός Σχεδιάστρια στην Τεχνική Σχολή ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.
• Εργάστηκε για 30 χρόνια σε κατασκευαστική εταιρία στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
• Υπήρξε μέλος του Σωματείου Σχεδιαστών Θεσσαλονίκης.
• Στις επάλξεις της Αριστεράς από τα μαθητικά της χρόνια, δίνει δυναμικό παρόν στα Κινήματα Αλληλεγγύης και μάχεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
• Από το 1993 κατοικεί στη Περαία. Στις Δημοτικές εκλογές το 2014 εκλέχτηκε Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο Περαίας με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Θερμαϊκού. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΜΑΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Μαρία Κρουστάλη είναι η αθόρυβη, ανιδιοτελής και πολύχρονη προσφορά της στα κοινωνικά κινήματα και αγώνες του τόπου μας. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι το χαμόγελο, η ενέργεια κι η αστείρευτη αγάπη που προσφέρει κάθε φορά απλόχερα, όταν βάζει το λιθαράκι της χρόνια τώρα, ακούραστα, στις συλλογικές προσπάθειες για Ισότητα και Δικαιοσύνη. Ταγμένη στην Αριστερά από τα νεανικά της χρόνια, η Μαρία έχει κάνει τρόπο ζωής τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Κουκουρίγκο κι είναι μητέρα δυο αγοριών, που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.