Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ, 10/24.03.2021 εγγράφου μας με το οποίο γνωμοδοτήσαμε υπέρ της Περιβαλλοντικής Μελέτης της 2ης ΜΕΒΑ και απαντώντας στο σχετικό εγγραφο σας που περιλαμβάνεται στο θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Εκφράζουμε τη λύπη μας διότι ένα έργο με πραγματικά περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αντί να αγκαλιαστεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, λόγω του κακού επικοινωνιακού χειρισμού και της ελλιπούς διαβούλευσης, έγινε σημείο τριβής και πολιτικής αντιπαράθεσης, που δίχασε τόσο τους δημότες μας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι, αν είχε ενημερωθεί σωστά η τοπική κοινωνια, θα ήταν σύμμαχος και όχι αντίπαλος. Η αρνητική παρουσίαση του έργου δεν έχει επηρεάσει μόνο τους κατοίκους του Μεσημερίου, αλλά την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου, ώστε να θεωρείται βέβαιη η αντιδραση τους και σε οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση εγκατάστασης της ΜΕΒΑ.

Η παράταξη μας, σεβόμενη τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, δεν πρόκειται να συνηγορήσει ποτέ στην επιβολή αντίθετων αποφάσεων.

Μετά από τα παραπάνω και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στην χρησιμότητα του έργου, προτείνουμε την διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασής του, μακριά από τις οικιστικές περιοχές, πλησίον του οδικού άξονα Θεσσαλονικης – Μουδιανίων ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση και οι άλλοι εξυπηρετούμενοι δήμοι, κοντά σε γεωργικές καλλιέργειες που θα χρησιμοποιούν το παραγόμενο προϊόν. Η δυνατότητα του Φο.Δ.Σ.Α. να αναζητήσει την απαιτούμενη έκταση όχι μόνο σε δημοτική η δημόσια περιουσία αλλά και με αγορά από ιδιώτες, νομίζουμε ότι θα καταστήσει ευκολότερη την διερεύνηση αυτή.
Κατά τα λοιπά, εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που καταθέσαμε μαζί με την γνωμοδότησή μας για την περιβαλλοντική μελέτη του έργου.

Για την
ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης

Leave a Reply